contextMe op het werk

contextMe ondersteunt medewerkers laagdrempelig bij hun fysieke en mentale gezondheid.

We bieden bewustzijn voor het voorkomen van gezondheidsklachten. En als er toch klachten optreden?

Dan is er deskundige ondersteuning online. Indien nodig bieden we toegang tot de beste zorg op het juiste moment.

Zo helpen we organisaties vitaal te blijven en voorkomen we onnodige uitval.

Bekijk de video voor meer informatie.

video
play-sharp-fill

Betrouwbare videocontent

Ruim 60 procent van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door mentale klachten en door klachten aan het houding- en bewegingsapparaat.
Wij vinden het daarom van levensbelang dat medewerkers voor deze thema’s goede ondersteuning krijgen om gezond te blijven.

Op ons platform vinden medewerkers een breed aanbod van handige video’s met uitleg, tips en gerichte leefadviezen. Samen met onze kennispartners houden we dit aanbod up-to-date. Samen met uw organisatie bepalen we welke video’s uw medewerker kunt zien. Zo zorgen we ervoor dat de juiste en de relevante voorlichting voor uw medewerkers binnen handbereik is.

Klachtencheck

Uw medewerker ervaart klachten, maar weet niet direct wat ermee te doen? Daarvoor biedt contextMe de klachtencheck. Een gevalideerde screening van gezondheidsklachten met directe feedback voor de medewerker: wel of geen zorgverlener bezoeken.

Als er geen bezoek aan een zorgverlener noodzakelijk is, helpen we de medewerker aan de juiste content over zijn of haar klachten en is er de mogelijkheid om online in contact te treden met een deskundig coach. Als een bezoek aan een zorgverlener gewenst is, dan verwijzen we de medewerker door naar de juiste zorgaanbieder. Hierover maken we graag afspraken met uw organisatie.

Zelfhulp Modules

In sommige situaties hebben uw medewerkers baat bij goede ondersteuning, maar hoeft er nog geen behandelaar aan te pas te komen.
Dan zijn de zogenaamde zelfhulp modules een goede oplossing. Dit zijn gevalideerde online behandelprogramma’s die een medewerker volledig zelfstandig kan doorlopen. De modules zijn gemaakt door deskundige professionals en hebben bewezen effectiviteit.

Op dit moment biedt contextMe zelfhulpmodules van Stichting mirro voor medewerkers met mentale klachten.

Deskundige Coaching

We kunnen ons voorstellen dat medewerkers meer vragen hebben dan er in de video’s worden beantwoord. Of dat ze gewoon behoefte hebben om over hun situatie in gesprek te treden met een deskundige.

Om die reden bieden we op het platform laagdrempelig live contact met een coach of zorgverlener. Denk aan een inloopspreekuur met behulp van live chat. Ook zijn videoconsults op afspraak mogelijk. Samen met uw organisatie bepalen we de juiste inzet en passende openingstijden van het live contact.

Toegang tot de beste zorg

De juiste interventie op het juiste moment. Daarmee voorkomt u onnodige uitval van uw medewerkers. We zorgen ervoor dat uw medewerkers op het juiste moment naar relevante zorgverleners worden verwezen. Dat kunnen zorgverleners zijn waarmee uw organisatie al samenwerkt, zoals bedrijfsfysiotherapeuten, ergotherapeuten, Arbodeskundigen of psychologen. Desgewenst kunnen we uw medewerkers ook toegang geven tot ons eigen netwerk met zorgaanbieders van hoge kwaliteit. We garanderen een aanbieder in de buurt en met bewezen succes om uw medewerker zo snel mogelijk weer duurzaam aan het werk te helpen.

De beste hulpmiddelen

Goede hulpmiddelen kunnen het leven eenvoudiger, gezonder en veiliger maken. Daarom helpen wij uw medewerkers graag bij het vinden van de juiste hulpmiddelen op het juiste moment. Denk aan braces voor sportende medewerkers, veiligheidsschoenen of ergonomische hulpmiddelen om de werkplek gezond in te richten. Uw organisatie bepaalt waar wij uw medewerkers op wijzen, wij zullen hen op daar op het juiste moment op attenderen.

Wilt u meer weten?

Neem contact op met contextMe